Skytteln 20 – Hamnparken i Tranås

Hamnparkens vision

”Här ska man bo trivsamt och lugnt men ändå med ett centralt läge och centrum inom bara några minuters promenad samtidigt. Dessutom är du omgiven av härlig natur och har din alldeles egen båtplats endast 25 meter bort…”

Arbetet med projektet

Detaljplanen på området är strikt med prickmark som tvingade oss till att hitta en möjlig byggnadsform som skulle kunna passa in.
Under 2016 växte planlösningarna fram och slutligen låg ritningarna färdiga. Ett källarplan för gästlägenhet, källarförråd, cykelförråd och en del teknik. På våning 1-6 finner man 2 st. 3:or och 2 st. 4:or och slutligen har man längst upp ett aggregatrum.

Huset ligger på en lite kulle och sträcker sig ståtligt upp med tall topparna.
Tanken var att huset skulle smälta in i omgivningen både med naturen och med Sommenforum som omsluter baksidan av byggnaden. Detta resulterade i att man valde fasadskivor i jordnära färger.

Vintern 2017 startade bygget. 19 av 24 lägenheter såldes från början och en urvalsprocess för tillval i varje lägenhet började. Under hösten 2017 stod stommen tät för att starta invändigt och under april gjordes besiktningarna som ledde till nyckelutlämning den 14 maj 2018.

Inflyttning

Idag bor där 23 glada lägenhetsinnehavare som har fått den bästa starten med sitt boende med både konstant värme och sol sen inflytt!

Mer information på: www.hamnparken.com

Bilden nedan visar utsikten genom fönstret från en av flera lägenheter med god utsikt över hamnen.

De stora dragplåstren till försäljningen blev givetvis de 20m² stora inglasade balkongerna och de höga glaspartierna varje lägenhet har med utsikt över hamnen.